Datum: woensdag 10 januari 2018

Zijfers krijgt PKIoverheid certificaat

Zijfers heeft per 10 januari het PKIoverheid-certificaat ontvangen van Digidentity!

Gegevensuitwisseling vindt steeds meer digitaal plaats. Dat is efficiënt en prettig. Het vraagt echter wel om een veilige informatie-uitwisseling tussen computers. In het bijzonder wanneer het gaat om digitale communicatie met de overheid! Zijfers heeft dat geregeld met een PKIoverheid-certificaat van Digidentity.

Wat is een PKIoverheid-certificaat?

Een PKI-certificaat is een digitale ondertekening bij het versturen van gegevens en berichten. PKI staat voor Public Key Infrastructure en is de internationale standaard voor beveiligen van gegevens en berichten voor informatie-uitwisseling met de overheid. Het is een soort van ‘digitaal’ paspoort.

Welke voordelen heeft dit voor u als klant van Zijfers ?

  • Zijfers kan uitstel aanvragen bij de Belastingdienst voor het indienen van uw aangifte inkomstenbelasting (IB) en aangifte vennootschapsbelasting (VPB). Op die manier heeft u meer tijd om gegevens te verzamelen en te verwerken
  • Zijfers kan met uw toestemming uw Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) direct opvragen bij de Belastingdienst. U heeft deze dus niet meer zelf aan te leveren!
  • Zijfers kan – natuurlijk na uw akkoord – de aangifte Inkomstenbelasting rechtstreeks verzenden naar de Belastingdienst
  • Zijfers krijgt direct van de Belastingdienst de Service Berichten Aanslagen (SBA) over u en uw onderneming. U hoeft deze dus niet meer apart aan te leveren. Hiermee bewaakt Zijfers de deadlines voor het eventueel indienen van bezwaarschriften
  • Zijfers kan de jaarrekening van uw besloten vennootschap voorzien van een rechtsgeldige elektronische handtekening te zetten namens u en uw onderneming.
  • Zijfers kan via de Digipoort uw SBR-jaarrekening rechtstreeks verzenden naar de Kamer van Koophandel

Zijfers ontzorgt daarmee het hele proces van aangifte tot deponeren van de jaarrekening voor u en uw onderneming !

Wilt u meer weten over wat Zijfers voor u en uw onderneming kan betekenen,  neem contact op met ons via: (0413) 30 18 15.